UNICUM

20180408_165247-012039615420.jpeg

Sărbătorile de Paste, fiecare cu tradițiile lor una mai ciudată ca alta, atât de diferite, atât de frumoase. Și de ce ce să nu fie frumoase dacă sunt trăite intens de fiecare nație pe lumea asta.

E un soare afară atât de așteptat de toate sufletele vii, unul care m-a facut, chiar în ziua de sfintele Paște să cobor la recepție tiptil, în timp ce toți dormeau, după o plimbare lungă în aerul de munte. Voila! Și timpul meu creativ, dacă tot tre’ să  lucrăm pentru a umple un caiet studențesc de proiecte pentru cursul de Design Interior, zic să o fac de acum încolo, na, așa-i cu prețuirea oricărei clipe „rămasă cu tine„, atunci cand o dai în schimbatul a 3 scutece pe zi, spălat de biberoane și dezinfectat de suzete, și body-uri ….siiiiiii multeeeee alte ustensile necesare într-o călătorie de câteva zile bune.

Nu îți iese însă să stai linistită și singură într-un hotel uriaș bântuit de tot felul de vizitatori. Îți ridici privirea la auzul fiecărui accent din o altă limbă familiară ție, și atunci lași creionul solitar pe foaia ușor creponata și admiri pur și simplu oamenii. În fața ta se așează, luminați la chip, un grup de italieni, români și unguri care își comandă UNICUM. Și mă întrebam eu de ce anume această băutură? Și auzisem și istoria acestei bauturi miraculoase de la unul dintre membrii acelui grup alcătuit din 8 persoane trecute de ai lor Happy 50 !

Cică Totul a pornit de la faptul că, dupa un ospăț imperial, suveranul Iosiv al II-lea si-a exprimat, în prezența doctorului său, regretul că  nu mai poate gusta în continuare bunatatile de masă. Astfel, doctorul Zwack i-a oferit o băutură din plante. Încântat împăratul a exclamat:” Acesta este un unicat!”, și așa i-a rămas numele și în ziua de azi.

Unicum Zwack – este un lichior digestiv pe bază de plante, băutura națională a Ungariei, genul gamei bauturilor cum este Amaretto sau Limoncello. Zwack este un lichior complex, deci plin de ierburi și condimente, perfect pentru a savura o cina copioasa sau un aperitiv pentru a trezi apetitul. Se servește în paharute mici (30 -50 ml) și nici un caz mai mult de 2 de căciulă, ca nu e bere! Fetelor, atent la cantitate!unicum-szilva-poharral164849055.jpg

 

 

 

Unicum Szilva – are un conținut de 35 % alcool și este obtinut din peste 40 de plante și mirodenii ce sunt macerate, iar celelalte sunt distilate. Produsul obtinut este măturat timp de șase luni, pe un pat de prune uscate, în butoaie de stejar. Și iată pentru iubitorii de a consuma cocktailuri, Unicum Szilva se poate consuma ca shot rece sau în băuturi mixate.

Prețul acestei băuturi magice variază în funcție de zona de distribuție: de la 60 Ron-120 Ron, prețul e destul de ok zic atata timp cât face parte din gama RoyalDrinks 😉

Eu l-am testat deja 🙂

Mojito destinat pentru studii,

UNICOMUL – pentru o cină relaxată si un masaj cu pietre vulcanice.

Si un Guinnes pentru băieții cuminți:)

Vacanță Paște :Brasov/Bran/Sinaia/Rasnov/Poiană

Aro Palace Hotel Brașov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s